De afgelopen tijd is het klimaat veelvoudig in het nieuws geweest. Het is duidelijk dat de vraag niet óf, maar wát organisaties doen om milieuvervuiling tegen te gaan. Gelukkig zijn veel bedrijven al goed op weg. Steeds vaker worden producten hergebruikt, is er meer oog voor lokale productie en worden inkomsten besteed aan de hulp in ontwikkelingsgebieden. Onze grootste leveranciers bieden veel producten aan met een hoog maatschappelijk verantwoord karakter. Wil jij je portfolio aan promotionele producten verduurzamen? Op zoek naar een relatiegeschenk van deze tijd? Wij presenteren onze top 10 van het moment!10. Laat je notities bloeien!

Is een notitieboekje vol, dan gooi je deze doorgaans weg. Dit exemplaar niet! De kaft plant je na gebruik in de aarde. Het bevat namelijk zaadjes waaruit prachtige veldbloemen groeien.     

9. 1, 2, 3, 4. Vaasje van... papier?

Maak van een oud drinkglas een prachtige vaas. Deze papieren hoes van Tiny Miracles wordt gemaakt door vrouwen uit een sloppenwijk van Mumbai om zo armoede tegen te gaan. 

7. Vakantie voor de bijen.

Insecten spelen een grote rol in bijna ieder ecosysteem. Vooral in dunbevolkte gebieden hebben zij het echter zwaar. Planten om te eten en beschutting wordt schaarser. Help o.a. de bij een handje met dit insectenhotel. Ook in de winter biedt dit een veilige en warme plek.

8. Relax! Het is duurzaam.

Een hamam handdoek is het stijlvolle, lichtgewicht en sneldrogende zusje van het traditionele strandlaken. Dit exemplaar Oxious is gemaakt van 50% gerecycled garen, waarbij veel minder water verspild wordt.   

6. Drink verantwoord.

Oude bierflesjes lever je weer in bij de supermarkt, maar wijnflessen gooi je weg. Waarom? Die vraag stelden de heren achter ReBottled zichzelf ook. Van oude wijnflessen maken zij nu prachtige drinkglazen.

5. Dat is pas smaakvol!

Met een goede fles wijn, maak je menig zakenrelatie blij. Wat als de doos ook een cadeau op zich is? Deze Bottle Box bevat, naast de fles, alle onderdelen die je nodig hebt om zelf een prachtige lamp te maken. Zo smaakt afval verminderen naar meer!

3. Leer, maar dan anders!

Een laptoptas met de luxe uitstraling van leer, maar dan gemaakt van appels. Appels, ja! Bij het persen van appels voor appelsap komt pulp vrij. Dit appelafval wordt samengeperst tot materiaal dat erg op leer lijkt. Stijlvol, maar toch groen!

4. Uitvinding van de toekomst.

Plastic rietjes zijn op veel plaatsen al ingeruild voor papieren exemplaren. Nog duurzamer is een rietje die je keer op keer kunt gebruiken. Deze Penna Straw is gemaakt van roestvrij staal. Het opbergdoosje bevat UV-C LED waarmee je het rietje kunt desinfecteren.

2. Let's Bottle Up!

Deze moderne, herbruikbare drinkfles is gemaakt van suikerriet. Zo gaat BottleUp het gebruik en vooral afval van plastic flesjes tegen. Het water wordt tevens uit lokale bronnen gehaald om zo CO2 uitstoot te verminderen. We love it!

1. Weg met wegwerplastic!

Met trots presenteren wij de Boc ‘n’ Roll. Met deze herbruikbare voedselverpakking van Roll’Eat neem je jouw lunch mee zonder wegwerpplastic of aluminiumfolie te gebruiken. Daarnaast ziet dit duurzame alternatief er ook veel leuker uit!

Enthousiast geworden over deze duurzame producten? Of benieuwd welk ander product wij bij jou vinden passen? Duurzaam investeren kan op vele manieren. Neem contact op voor vrijblijvend advies en een voorstel op maat via ons contactformulier!

Contact