Maatschappelijk verantwoord ondernemen met betrouwbare, duurzame én veilige processen

Met zo’n 30 jaar ervaring is Compacon een toonaangevende speler op het gebied van promotionele artikelen, premiums en relatiegeschenken. Die positie brengt een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich mee die wij zeer serieus nemen. Daarom verbinden wij ons aan gecertificeerde normeringen zoals ISO en stellen we onszelf duurzame ontwikkelingsgdoelen, de zogenoemde SDGs. We bieden kwaliteit, beperken onze footprint op de planeet en beschermen de data van klanten tot het uiterste. Wij stellen aan onze leveranciers ook deze hoge eisen om de kwaliteits- en duurzaamheidsnormen na te leven.

Supplier Management

Terugkerende leveranciersevaluatie en monitoring

Code of Conduct

COC

Compacon stelt hoge eisen aan haar partners. Wij werken enkel samen met fabrieken die onze zelf opgestelde gedragscode ondertekenen. Daarbij wordt kinder- en dwangarbeid uitgesloten, monitoren we concurrerende beloningen, pleiten voor humane arbeidsomstandigheden en vrijheid van meningsuiting.

De volledige Code of Conduct lees je hier

 Social Compliance

Social compliance

De fabrieken met wie wij werken, dienen naast het ondertekenen van onze eigen Code of Conduct ook aan internationale normen te voldoen. Denk hierbij aan SA 8000, SMETA en BSCI die ieder voor zich hoge eisen stellen aan arbeidsomstandigheden, gezondheid en andere ethische- en sociale onderwerpen op de werkvloer. Zo zorgen we ervoor dat de producten die wij leveren zijn gemaakt binnen veilige werkomstandigheden.

Kwaliteitsborging én Veiligheid

ISO 27001

Beveiliging van data

27001

ISO 27001 is dé standaard voor informatiebeveiliging. Via deze standaard borgt Compacon hoe we procesmatig op een veilige manier omgaan met alle informatie in ons bedrijf. We vinden het namelijk erg belangrijk dat alle gegevens van onze klanten veilig worden beheerd door ons team.

Lees meer over ISO 27001

 ISO 9001

Voldoen aan de gewenste kwaliteit

9001

ISO 9001 is voor Compacon een middel om processen te stroomlijnen en ze daarmee efficiënter te maken. Hiermee toont Compacon aan dat we op een consequente manier onze producten en diensten leveren op basis van de gevraagde eisen van onze klanten.

Lees meer over ISO 9001

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

ISO 14001

Ons milieubeleid geborgd

ISO14001

ISO 14001 is dé internationale norm met eisen aan ons milieumanagementsysteem. Dat systeem gebruiken we om ons milieubeleid te ontwikkelen en de uitvoering ervan te borgen. We vragen wat een mogelijk risico is voor het milieu en hoe kunnen wij dat risico verkleinen. 

Lees meer over ISO14001

 Ecovadis

Gestructureerd werken aan duurzaamheid

Ecovadis

Met de platinum waardering van Ecovadis tonen we aan dat we duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit beoordeelt Ecovadis op vier thema’s; milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. De beoordeling geeft ons telkens verbetermogelijkheden zodat we ons blijven ontwikkelen.

Lees meer over Ecovadis

Sustainable Development Goals

 

SDG

Om steeds duurzamer te worden zijn we ook aangesloten bij het Global Compact Netwerk van de Verenigde Naties. Leidraad daarbij zijn de Sustainable Development Goals. Aan de hand van de SDG’s zetten we duurzaamheidsverplichtingen om in acties en rapporteren we jaarlijks over de voortgang.

Lees meer over de SDG

Contact

Blijf in contact met Compacon!

Abonneer je om de laatste inzichten, tips en trends op het gebied van promotionele productmedia rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

×