Corporate Social Responsibility

Voorkom uitglijders door verantwoord ondernemen

Veel promotionele producten worden buiten de EU geproduceerd en dat levert kansen, maar ook bedreigingen op. Aan de ene kant wilt u niet teveel betalen voor uw promotionele product, maar aan de andere kant wilt ook niet dat uw product geproduceerd wordt onder erbarmelijke arbeidsomstandigheden. Hoe houdt u dat onder controle en voorkomt u een ‘uitglijder’ als kinderarbeid?

Compacon is een toonaangevende speler wanneer het gaat om  Corporate Social Responsibility. We hechten dan ook grote waarde aan de social fingerprint van onze leveranciers en zien daar ook op toe. Certificeringen, factory audits, onze Code Of Conduct, en bijvoorbeeld SA8000 kwalificaties zijn belangrijke instrumenten om u (en ons) te verzekeren van verantwoord geproduceerde producten.

Compacon is een leidende speler in de promotionele industrie. We leveren producten en diensten van de hoogste kwaliteit, volgens wensen en eisen van de klant. Maar dat alleen is niet genoeg. We zien er ook op toe dat alle producten die we leveren voldoen aan de Europese wet- en regelgeving en willen geen risico’s lopen.

U kunt er verzekerd van zijn dat alle producten uitgebreid getest én gecertificeerd zijn voor levering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorschriften op het gebied van gevaarlijke stoffen zoals Cadmium, maar ook aan internationale normen als het CE keurmerk, RoHS, REACH, WEEE en ga zo maar door. Tenslotte wilt u niet negatief in het nieuws komen met een promotioneel product waar uw logo op staat.

Op het gebied van de social compliance, de arbeidsvoorwaardelijke kant waar de fabrieken aan moeten voldoen, stellen we hoge eisen en volgen we internationale standaarden als SA 8000, SMETA en BSCI.

Daarnaast heeft Compacon een eigen Code of Conduct waar fabrieken aan moeten voldoen. In dit document staan belangrijke voorwaarden beschreven ten aanzien van de arbeidsomstandigheden.

Hiermee sluiten we zaken als kinderarbeid en gedwongen arbeid uit, zien we toe op marktconforme beloningen, goede werkomstandigheden en vrijheid van meningsuiting wat bij producties in bijvoorbeeld China, Bangladesh en India niet altijd vanzelfsprekend is. Daarom zien we ook toe op naleving van de afspraken door factory audits en self assessments. Supply chain management is een belangrijk onderdeel van onze kernactiviteiten.

CSR en compliance zijn ook begrippen die steeds meer lading en aandacht krijgen, ook van de toezichthouders. Compacon is voorloper op dat gebied binnen de promotionele industrie en niet voor niets ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. Laat uw product en alle verantwoordelijkheden die daar bij horen onze zorg zijn!

Lees hier de beleidsverklaring van Compacon inzake verantwoord ondernemen en CSR

 

Corporate Social Responsibility

Duurzaam en groen

“It’s not easy being green”

Wanneer je zoals wij promotionele producten verkoopt en levert is het niet altijd makkelijk om groen te denken en te zijn. Hoe voorkomen we dat we het milieu belasten wanneer we een grote promotie met premiums ontwikkelen of onze klant voorzien van plastic tasjes. Uitdagingen die we niet uit de weg gaan maar aanpakken.

Want we hechten aan zorg voor mens en milieu, ook al is de weg niet altijd makkelijk. Door een goed advies en juiste keuze van grondstoffen kunnen we al snel samen met onze klant resultaten bereiken. Want zo zijn tasjes van gerecycled papier minstens zo duurzaam als plastic oplossingen. Het is een kwestie van aandacht, verantwoordelijkheid en toewijding. We laten u graag onze groene kant kennen!

 

Promotionele artikelen zijn doorgaans vervaardigd uit een breed scala van verschillende grondstoffen, afhankelijk van het soort product. Dit is onoverkomelijk. Wij kunnen wel invloed uitoefenen ten aanzien van productkeuzes met het oog op het minimaliseren van (milieubelastende) grondstoffen.

Uiteindelijk bepaalt u als klant het gewenste product maar wij vinden het onze taak u te informeren over milieuvriendelijke of duurzame alternatieven. Want deze alternatieven zijn inmiddels ruimschoots voorhanden. Gebruik van gerecyclede materialen of  de inzet van producten die biologisch afbreekbaar zijn of hergebruikt kunnen worden zijn voorbeelden van hoe hier mee om te gaan. Maar ook de inzet van producten die juist geen energie verbruiken is het overwegen waard!

Compacon heeft de maatregelen om een groen karakter te krijgen en te behouden beschreven in haar bedrijfsprocessen, een onderdeel van de ISO 14001 certificering die ons is toegekend. Voor u een garantie dat we er op ieder moment over nadenken. Of het nu is bij de voorstellen die we uitwerken, de fabrieken die we benaderen of de producten die we ontwikkelen. Zorg voor mens en milieu is een belangrijk onderdeel van onze strategie!

Niet voor niets hebben we ook doelstellingen op dit gebied geformuleerd én zijn we lid van MVO Nederland. Laat ons uw partner zijn wanneer het gaat om producten die een groen karakter hebben en  aansluiten bij úw MVO beleid. Want maatschappelijk verantwoord ondernemen is iets wat je vooral met elkaar moet doen!

 

CSR