Corporate Social Responsibility

Voorkom uitglijders door verantwoord ondernemen

Compacon is een toonaangevende speler wanneer het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. We hechten grote waarde aan de social fingerprint van onze leveranciers en zien daar nauwkeurig op toe. Certificeringen, factory audits, onze Code Of Conduct en bijvoorbeeld SA8000 kwalificaties zijn belangrijke instrumenten om u (en ons) te verzekeren van verantwoord geproduceerde producten. Daarbij heeft Compacon grote aandacht voor mens en milieu. Dat blijkt uit de verkregen ISO certificeringen en gouden EcoVadis rating. Een zekere garantie dat we hier op ieder moment over nadenken. Of het nu is bij de voorstellen die we uitwerken, de fabrieken die we benaderen of de producten die we ontwikkelen. Zorg voor mens en milieu is een belangrijk onderdeel van onze strategie!

EcoVadis logo

EcoVadis

Compacon is in het bezit van een gouden EcoVadis rating. EcoVadis is een classificatie voor leveranciers die verantwoord bezig zijn met MVO en duurzaamheid. Daarnaast is EcoVadis een samenwerkingsplatform waarmee bedrijven de prestaties op het gebied van duurzaamheid kunnen evalueren van hun leveranciers, gespreid over 150 sectoren en 110 landen.  De betrouwbare evaluaties en gemakkelijk te gebruiken evaluatietools laten bedrijven toe de risico's te beheersen en eco-innovaties aan te moedigen in hun wereldwijde productieketens. 


 

Code of conduct

Code of Conduct

Compacon heeft ook een eigen Code of Conduct opgesteld waaraan fabrieken moeten voldoen. In dit document staan alle belangrijke voorwaarden beschreven ten aanzien van de arbeidsomstandigheden. Hiermee sluiten we zaken als kinderarbeid en gedwongen arbeid uit, zien we toe op marktconforme beloningen, goede werkomstandigheden en vrijheid van meningsuiting wat bij producties in bijvoorbeeld China, Bangladesh en India niet altijd vanzelfsprekend is.


 

Social Compliance

Social compliance

Op het gebied van de social compliance, de arbeidsvoorwaardelijke kant waar de fabrieken aan moeten voldoen, stellen we hoge eisen en volgen we internationale standaarden als SA 8000, SMETA en BSCI.

 

ISO 9001 ISO 14001

 ISO 9001 & ISO 14001

MVO en compliance zijn begrippen die steeds meer lading en aandacht hebben, zo ook bij toezichthouders.  Compacon is hierin een voorloper binnen de promotionele branche en heeft daarom niet voor niets een ISO 9001 (internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen) en ISO 14001 (internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een milieumanagementsysteem) certificering. Onderdeel van die ISO 14001 certificering die ons is toegekend, is het beschrijven van de maatregelen om een groen karakter te krijgen en te behouden in onze bedrijfsprocessen.


 

Europese Wet -en Regelgeving

Europese wet-regelgeving

We zien er ook op toe dat alle producten die we leveren voldoen aan de Europese wet- en regelgeving en willen geen risico’s lopen. Alle producten die wij leveren zijn uitgebreid getest én gecertificeerd. Denk bijvoorbeeld aan voorschriften op het gebied van gevaarlijke stoffen zoals Cadmium, maar ook aan internationale normen als het CE keurmerk, RoHS, REACH, WEEE.Lees hier de beleidsverklaring van Compacon inzake Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Corporate Social Responsibility