It's the season of giving! Kerst komt steeds dichterbij. Het wordt wederom duidelijk dat een perfect eindejaarsgeschenk uitzoeken niet altijd makkelijk is. Niet alleen rondom de feestdagen heb je vast wel eens lang moeten nadenken over het verjaardagscadeau van een goede vriend. Gedurende het hele jaar denken we veel na over geschenken. Jubilea, verjaardagen, het behalen van een doelstelling, ouders worden of loyaal blijven aan een merk. Het geven van (promotionele) producten gebeurd constant. Wij helpen je aan de juiste inspiratie!

Promotionele producten zijn ons passie! Daarom zijn wij altijd op de hoogte van de laatste trends. Het bezoeken van beurzen vinden wij dan ook fantastisch! Ons Franse Compacon team bezocht Affaire De Cadeaux in Parijs. Naast het bemannen van een eigen stand, plozen we de beurs volledig uit op zoek naar de nieuwste ideeën en inspiratie. Wij hebben de belangrijkste trends voor je op een rijtje gezet.

 

Made En France

Het is de grootste trend van Frankrijk: lokaal geproduceerde producten. In 2019 gaf 67% van de Franse bevolking al aan bewuster om te gaan met consumeren. Dit wordt met het jaar belangrijker. Duurzame keuzes maken in koopgedrag, zoals het kopen via lokale producenten, hoort hierbij. De kleinere, lokale onderneming steunen en minder uitstoot veroorzaken zijn goede voorbeelden van bewuste consumptie. Tijdens de beurs werd bevestigd dat 'lokaal gaan' niet betekent dat je moet inleveren op productkeuze. Van geschenksets vol lokale delicatessen tot design artikelen aangeboden in lokaal geproduceerde verpakkingen. Er is zoveel mogelijk! En je hoeft niet eens de grens over.

Produced With Love

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Het is geen verrassing dat deze trend ook zichtbaar is binnen de Franse promotionele industrie. Op Affaire De Cadeaux zagen we veel producten gemaakt van duurzaam materiaal. Bamboe, oude banners, gerecycled plastic, suikerriet en nog veel meer. Circulaire en groene producten voeren de boventoon. Het was goed zichtbaar dat het gebruik van duurzame materialen geen effect heeft op de schoonheid van het product. Modieuze tassen, moderne woning accessoires en stijlvolle kantoorartikelen. We vinden het prachtig om te zien dat voor elk gewenst product een passende, duurzame variant beschikbaar is. 

 
Eetbare Kwaliteit

Sommigen denken aan fantastische wijnen, anderen weer aan heerlijke kazen en uiteraard délicieux croissants. We hebben het natuurlijk over de Franse keuken. Beroemd om goede redenen! Ook op Affaire De Cadeaux ontmoetten we veel leveranciers gespecialiseerd in smaakvolle geschenken van hoge kwaliteit. De beste champagnes en whiskeys wisselen af met geschenksets vol lokale lekkernijen. De Franse cuisine is té goed om enkel in sfeervolle bistrots gegeten te worden. Met dit soort geschenken laat je een uitstekende smaak zien en maak je foodies helemaal gelukkig!

Meer inspiratie nodig? We hebben uiteraard veel meer ideeën die passen bij jouw merk. Neem contact met ons op voor een voorstel op maat of brainstorm op locatie! 

Contact

Blijf in contact met Compacon!

Abonneer je om de laatste inzichten, tips en trends op het gebied van promotionele productmedia rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

×