Sommigen vinden het heerlijk! Anderen kunnen er maar moeilijk aan wennen: thuiswerken. In de afgelopen twee jaar is het een vast onderdeel geworden in het werkende leven. Nu de coronabesmettingen weer toenemen, stijgt het aantal uren in het thuiskantoor weer. Thuiswerken zo leuk en fijn mogelijk maken? Wij helpen je met een aantal gouden tips.

Ergonomisch verantwoord werken

Werk je fulltime op een kantoor? Dan is de kans groot dat je meer dan een derde van je dag achter een computer zit. Is je werkplek niet volledig ergonomisch? Dan is een pijnlijke rug, stijve nek of hoofdpijn je waarschijnlijk niet vreemd is. Bijna de helft van werknemers geeft aan bekend te zijn met fysieke klachten op de werkplek. Je bent dus niet de enige! Gezondheid is belangrijker dan ooit. Ook bij het inrichten van je thuiskantoor zou ergonomie een grote rol moeten spelen.

Wat is ergonomie eigenlijk? In de breedste zin van het woord betekent ergonomie ‘het aanpassen van de omgeving aan de mens’. We zien dit voornamelijk terug op de werkplek. De kans is groot dat je ergonomisch werken associeert met een goede bureaustoel en laptopstand. Naast deze vorm van fysieke ergonomie bestaan ook twee andere specialisatiedomeinen. Cognitieve ergonomie op de werkvloer houdt in dat informatie begrijpelijk en goed voorhanden is. Voorkomen dat werk eentonig wordt, valt ook binnen deze categorie. Organisatie ergonomie op de werkvloer gaat over een logische flow, efficiënte processen en het betrekken van werknemers bij het vinden van oplossingen.

Een gezonde omgeving

De bovenrand van je computerscherm op ooghoogte, een op hoogte verstelbaar bureau en noem maar op. Een goede werkomgeving kan je veel fysieke en psychische gezondheidsklachten besparen. Zo zorgen draadloze oordopjes ervoor dat je optimaal kunt bellen, maar tevens jezelf kunt afzonderen van spelende kinderen of bellende huisgenoten. Ook je laptop op een standaard plaatsen helpt je jouw houding te verbeteren. Geef je collega’s of zakelijke relaties dat letterlijke steuntje in de rug met fysiek ergonomisch verantwoorde producten.

Virtuele borrel

Eén van de meest genoemde nadelen van thuiswerken is het minimale sociale contact. Een gesprekje bij het koffiezetautomaat, vertellen over de weekendplannen aan de lunchtafel of die gezellige vrijdagmiddagborrel. Dit alles zorgt ervoor dat je de de connectie met niet alleen je collega’s, maar ook het bedrijf zelf behoudt. Dat je thuis aan het werk bent, hoeft niet te betekenen dat je deze activiteiten moet skippen. Organiseer een virtuele borrel en bereid deze goed voor. Denk aan leuke pub quiz waarmee je collega’s met behulp van apps hun antwoorden invullen. En stuur een pakketje met lekkere drankjes, hapjes of wellicht een custom kaartspel. Ook een bioscoopbon om ‘samen’ een film te kijken zorgt voor de broodnodige ontspanning én iets om tijdens de virtuele kick-off meeting te bespreken.

Digitale kerstmarkt

We hopen allemaal dat het aantal besmettingen razendsnel daalt. Toch hebben verschillende bedrijven er al voor gekozen geen fysiek kerst- of eindejaarsfeest te organiseren. Een goed alternatief is een digitale kerstmarkt! Hierbij heb je nog altijd de kans in kerstsferen te komen dankzij de passende versiering, kiest men een eigen cadeautje uit en kun je tevens deelnemen aan feestelijke activiteiten zoals een kerstbingo of loterij. Je bouwt je digitale kerstmarkt volledig naar wens. Kies voor een mooie kaart met unieke code waarmee je collega’s op een webshop een geschenk naar keuze kunnen uitkiezen. Of organiseer een digitaal evenement waarbij je de kerstmarkt zo goed mogelijk nabootst. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Het nieuwe normaal verschilt in veel opzichten van het oude normaal. Toch zijn we ervan overtuigd dat we met handige producten en concepten er alles uit kunnen halen wat erin zit. Benieuwd naar een oplossing passend bij jouw merk? Onze creatieve accountmanagers helpen je graag! Neem contact op voor een voorstel op maat.

Contact

Blijf in contact met Compacon!

Abonneer je om de laatste inzichten, tips en trends op het gebied van promotionele productmedia rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

×