De Olympische Spelen in Parijs staan voor de deur en de voorbereidingen zijn in volle gang. Maar de Olympische Spelen zijn niet zomaar een sportevenement; het is een wereldwijd spektakel dat een blijvende indruk achterlaat. En één van de meest fascinerende aspecten van de Spelen is de visuele identiteit, beter bekend als 'The Look of the Games'. 


Een ‘Look’ vol Eenheid én Diversiteit

Het inspirerende concept achter de 'Look' van de Olympische Spelen in Parijs 2024 draait om het vastleggen van de tijdsgeest, cultuur en karakter van Frankrijk. Geïnspireerd door iconische elementen van Parijs en het hele land, maakt de visuele identiteit gebruik van een van de meest kenmerkende materialen van Parijse straten: de kasseien. Deze stenen worden creatief verwerkt tot verschillende geometrische vormen die symbool staan voor Parijs en Frankrijk, en vormen een essentieel onderdeel van de modulaire huisstijl van Paris 2024.


© Agency W&Cie, Paris

Binnen de huisstijl staan drie belangrijke pijlers centraal die in de ‘kasseien’ geïllustreerd zijn:

  • Sportelementen: Door de nadruk te leggen op de sportlocaties en velden in Parijs en heel Frankrijk, zoals atletiekbanen, zwemwater en de speelballen waar de beste atleten ter wereld mee zullen schitteren.
  • Iconische locaties: Paris 2024 brengt de Spelen naar het hart van één van 's werelds mooiste steden, met een unieke gelegenheid om de talloze iconische monumenten te presenteren die de stad rijk is.
  • De Franse art de vivre: Frankrijk opent zijn deuren voor de wereld, met een focus op symbolen en de kunst van Franse elegantie die de nationale trots over de hele wereld zal uitdragen.

En voor het eerst zal de ‘Look’ ook worden aangepast naar de verschillende gaststeden. Kleurrijk, gedurfd, modern en rijkelijk symbolisch. Wij zijn fan!

Promotionele Artikelen als Culturele Ambassadeurs

Een sterke visuele identiteit vormt de kern van hoe een event als de Olympische Spelen zich onderscheidt en een blijvende indruk achterlaat. Door middel van merchandise en promotionele artikelen wordt deze identiteit tastbaar gemaakt en verspreid onder deelnemers, toeschouwers en fans over de hele wereld. De items dienen niet alleen als souvenirs, maar versterken ook de verbondenheid met het evenement en verankeren de herinnering eraan, lang nadat de Spelen voorbij zijn. Zo speelt elk artikel een rol in het versterken van de culturele boodschap en het achterlaten van een blijvende impact op een wereldwijde gemeenschap.


© Agency W&Cie, Paris

En zo maakt Parijs 2024 een onuitwisbare indruk. Van de levendige kleuren tot de iconische symbolen, alles ademt de spirit van Parijs 2024! Het gaat verder dan slechts een logo toevoegen; het is het tot leven brengen van een beleving die spreekt tot het hart van een wereldwijd publiek. Laat dit voorbeeld een inspiratie zijn om ook voor jouw merk een sterke visuele identiteit te omarmen en deze te versterken met unieke merchandise en promotionele producten. Zo creëer je niet alleen een visueel aantrekkelijke uitstraling, maar versterk je ook de band met je klanten en creëer je blijvende herinneringen.

Contact

Blijf in contact met Compacon!

Abonneer je om de laatste inzichten, tips en trends op het gebied van promotionele productmedia rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

×