De temperaturen stijgen, de terrassen zijn weer open en de zomermaanden komen nu wel erg dichtbij! Toch is juist nu de tijd om aan je Kerst- en eindejaarsgeschenk te denken. Vooral een jaar zoals 2021 wil je positief afsluiten, je personeel bedanken en hen motiveren er het komende jaar weer keihard voor te gaan. Een persoonlijk samengesteld eindejaarsgeschenk maakt jouw boodschap tastbaar. Omdat grondstofprijzen sterk aan verandering onderhevig zijn en levertijden op kunnen lopen is het belangrijk om op tijd na te denken wat je jouw medewerkers eind dit jaar meegeeft. Compacon helpt je bij het ideale geschenk passend bij jouw organisatie. Hoe we dat doen? Lees verder of neem direct contact op via onderstaande knop.

Meer betrokkenheid bij de organisatie

Het is wederom een bewogen jaar. Het coronavirus zorgt voor minder contact met collega’s. Dat valt de ene persoon zwaarder dan de andere. De verbinding tussen medewerkers en de organisatie is enorm belangrijk, maar vergt veel aandacht en tijd. Niet meer met zijn allen aan de lunchtafel zitten of even langs kunnen lopen voor een snelle vraag maakt communicatie uitdagend.

In 2021 lijkt de tevredenheid van medewerkers echter te stijgen. Integron B.V. onderzocht de algemene medewerkersbeleving in Nederland en publiceerde in januari dit jaar het rapport. Bedrijven lijken in 2021 beter in staat medewerkers te verbinden met de organisatie. De Employee Net Promotor Score steeg naar maar liefst +12! Goede, consequente communicatie, het tonen van begrip en persoonlijke aandacht spelen hierin een sleutelrol [1].

Kerst- en eindejaarsgeschenken zijn een ideale manier om je collega’s waardering te tonen. Of dat nu is met een verwenpakket vol lekkernijen, een keuze uit een variatie aan non-food items of een cadeaubon waarmee collega’s zelf een geschenk naar keuze kunnen ontvangen. In een jaar als dit is die blijk van waardering vanuit de werkgever mogelijk belangrijker dan ooit. Een persoonlijk samengesteld geschenk, één helemaal passend bij jouw bedrijf en collega’s is dan ook het overwegen waard. Juist dat extra beetje persoonlijke aandacht kan zorgen voor een hogere tevredenheid.

Waar te beginnen? Na ruim 30 jaar ervaring durven wij te zeggen dat de opties zo goed als grenzeloos zijn. Je bent dus in staat een geschenk aan te bieden wat volledig omschrijft waar jij als bedrijf voor staat. Compacon helpt je met een advies op maat. Neem daarom eens contact op met onze creatieve talenten via de onderstaande knop.

We begrijpen dat een persoonlijk vormgegeven eindejaarsgeschenk nog moeilijk voor te stellen is. Laat je alvast inspireren door onderstaande cases:

Een smaakvolle traktatie

De laatste maanden van het jaar worden altijd feestelijk doorgebracht. Ook proostmomentjes zijn niet weg te denken! Voor Young Capital bedachten wij de box waarin vier smaken bier gepresenteerd werden. Ieder flesje stond symbool voor één van de kernwaarden van het Young Capital: De box gaf uitleg over deze kernwaarden en vertelde dat een jaartje meer of minder niets uitmaakt; leeftijd is maar een getal, het gaat erom hoe je je gedraagt!

Eindejaarsgeschenk Young Capital 2020

Eindejaarsgeschenk Mediq 2020

Een waardevolle boodschap

In samenwerking met Compacon schonk Mediq professionals in de zorg draadloze oordopjes waarmee zij een podcast konden ontdekken. Deze podcast ontwikkelde Mediq voor de ‘Meer Mens’ campagne waarin zij hun personeel inspireerde meer humaniteit in hun dagelijkse zorgwerkzaamheden te integreren. Mediq is er voor een ander en dat gevoel wilde het bedrijf graag extra benadrukken.

Een geschenk hoeft niet per sé passend te zijn aan een boodschap. Ook de manier waarop je de geschenken presenteert aan personeel, kan voor een leuke insteek zorgen. Zo organiseerde een grote Nederlandse diervoeder een drive-in om op gepaste afstand toch waardering te tonen voor de inzet dat jaar. In de drive-in hadden medewerkers keuze tussen verschillende geschenken waaronder een tas vol lekkernijen gecreëerd door Compacon. Tijdens de drive-in ontving men tevens een bedrukte to-go mok met warme chocolademelk. Een bruikbaar geschenk passend bij de situatie en de tijd van het jaar!

Naast eindejaarsgeschenken kan een op maat gemaakte promotie of premium je ook helpen een andere boodschap te presenteren. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en trends en ideeën.

Bronvermelding:

  1. Integron B.V. (2021). Employee Experience In Nederland 2021. Employee Experience In Nederland 2021, 1–21.

 

Contact