Samen inkopen, Samen besparen

Op 9 Mei 2023 is het Europadag 2023. Het is een dag die ons herinnert aan de oprichting van de Europese Unie, een dag waarop we ons bewust worden van het belang van de Europese Unie en de bijdrage die zij levert aan onze economie en samenleving. Europaday 2023 is dan ook een uitstekende gelegenheid om stil te staan bij het belang van internationale samenwerkingen en de voordelen die dit kan opleveren voor oa. het bevorderen van duurzaamheid, één van de belangrijkste doelstellingen van de Europese Unie.

De EU heeft ambitieuze doelstellingen gesteld op het gebied van duurzaamheid, zoals het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het bevorderen van een circulaire economie.

Door samen te werken, kunnen landen kennis en ervaring uitwisselen en gezamenlijk oplossingen vinden voor complexe duurzaamheidsvraagstukken. Ook op het gebied van gezamenlijke inkoop kan internationale samenwerking bijdragen aan duurzaamheid; door gezamenlijk in te kopen, kunnen landen de impact op het milieu verminderen en tegelijkertijd kosten besparen. Uiteraard ook op kleinere schaal zijn er diverse vormen van (internationale) samenwerking te bedenken die meehelpen deze doelstelling. Zo werkt Compacon met een inkoopmodule, genaamd GroupBuy®. GroupBuy® is een webshop-oplossing en geeft de mogelijkheid om verschillende gebruikers gezamenlijk artikelen te laten inkopen.

Door dit gezamenlijk inkopen, neemt het volume toe en zakt de prijs! En hierdoor produceer je niets teveel, er is dus geen “waste”. Waardoor kosten worden bespaard er veel minder verspilling is en een lagere impact voor het milieu. Hierdoor draagt GroupBuy® bij aan duurzaamheid en past het bij het idee van internationale samenwerkingen om gezamenlijk aan een betere toekomst te werken. Daarbij kan GroupBuy® de inkoopprocessen van bedrijven stroomlijnen. Dit is vooral handig voor bedrijven die regelmatig inkopen moeten doen. Door gebruik te maken van GroupBuy®, kunnen bedrijven hun inkoopproces versnellen en vereenvoudigen, wat hen tijd en geld bespaart.

GroupBuy® - Samen inkopen, Samen besparen
Het idee achter GroupBuy® is dat alle geautoriseerde gebruikers van verschillende landen, afdelingen of vestigingen van een bedrijf, tijdelijk toegang krijgen tot de webshop- module om gezamenlijk artikelen in te kopen: een mooie én efficiënte oplossing, zo stapelen we volume en zakt de prijs. En niet te vergeten: door gezamenlijk in te kopen, kunnen we onze impact op het milieu verminderen en tegelijkertijd geld besparen. GroupBuy® is zo ontworpen dat het naadloos aansluit op de huisstijl van het bedrijf. Dit betekent dat gebruikers zich vertrouwd voelen met de omgeving en gemakkelijk kunnen navigeren door de verschillende opties en producten. Naarmate het volume van de bestellingen groeit, daalt de prijs per product. Zodra het hoogste volume en laagste prijs is bereikt, verwerkt GroupBuy® automatisch de bestelling en zorgt het ervoor dat deze wordt afgeleverd op het juiste adres door heel Europa.

Contact

Blijf in contact met Compacon!

Abonneer je om de laatste inzichten, tips en trends op het gebied van promotionele productmedia rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

×